Svarthvit fluesnapper

Fra en fuglebok: «Svarthvit fluesnapper har en klar og vakker sangstrofe, der gjennomgangsmotivet er tivu-tivu-tu».

Det å transkribere fuglesang til musikkstykker, er noe særlig komponisten Messiaen var kjent for. I dag er det lett å analysere og studere fuglesangen ved hjelp av datamaskinen. Interessant er det hvor detaljrik sangen kan være, der det meste ikke kan oppfattes av mennesker til vanlig siden det går for fort, og ligger i et for høyt register for oss.

I dette stykket blir fuglesangen utsatt for stadig mer inngående granskning, ved at sangstrofene blir satt under forstørrelsesglass og «forstørret opp» for hver gang en strofe spilles, til det ender med en «gigant-fugl».

Dette stykket ble komponert til NMH’s sinfonietta i 2010, og revidert i 2012 og framført av Oslo sinfonietta under Oslo kammermusikkfestival 17. august 2012.

svarthvit fluesnapper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *